Πεζοπορία κατά μήκος του Πλατύ Ποταμού

Κοινοποίηση σε…

Χαρακτηριστικά διαδρομής

Διαδρομή κατάλληλη για: Πεζοπορία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή, η οποία σε κάποια σημεία συναντάει το δύσβατο Μέσα φαράγγι του Πλατύ Ποταμού. Αναπτυσσόμενη κατά μήκος του Πλατύ Ποταμού, αρκετά ψηλά πάνω στα πρανή και στους κοντινούς λόφους, σάς προσφέρει υπέροχα τοπία καλλιεργημένων αγρών αλλά και άγριων εκτάσεων. Την προσοχή σας θα τραβήξει η παρουσία μιας σημαντική αποικίας γυπών που φωλιάζει στα κατακόρυφα τοιχώματα του φαραγγιού του Πλατύ Ποταμού, στο στενότερο σημείο του.
Πεζοπορία πάνω σε: Χωματόδρομους και σε γιδόστρατα.
Αφετηρία: Εκκλησία Αγίων Αποστόλων στο Πετροχώρι.
Τερματισμός: Γέφυρα Μανουρά.
Βαθμός δυσκολίας: Μέσης δυσκολίας (για το επίπεδο έμπειρων πεζοπόρων).
Ιδιαιτερότητες: Απότομη διακοπή του χωματόδρομου πάνω από το φαράγγι του Πλατύ Ποταμού. Υποχρεωτική παράκαμψη όπως περιγράφεται από το σημείο 09 έως το 10. Προσοχή! Η διάσχιση του φαραγγιού του Πλατύ Ποταμού μέσα στην κοίτη δεν είναι εφικτή χωρίς περπάτημα μέσα στο νερό αλλά και τη χρήση τεχνικών canyoning (σε ένα συγκεκριμένο σημείο) και κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η πεζοπορική μας πρόταση παρακάμπτει το φαράγγι στο στενότερό του σημείο. Στο σημείο αυτό παρατηρείται ασυνέχεια της κοίτης, όπου και δημιουργείται καταρράκτης ύψους 7-8 μέτρων.
Σήμανση: Ανύπαρκτη.
Σημείο πόσιμου νερού πάνω στη διαδρομή: Πουθενά πάνω στη διαδρομή. Προμηθευτείτε δροσερό νερό στην αφετηρία.
Πραγματοποίηση: Άνοιξη, φθινόπωρο και χειμώνα. Αποφύγετε την πραγματοποίηση της διαδρομής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης ζέστης που επικρατεί στην περιοχή.

Κοινοποίηση σε…

Ατομικός εξοπλισμός

Άνοιξη – Φθινόπωρο: Παπούτσια trekking ή μπότες ορειβασίας, μακρύ παντελόνι (λόγω των ακανθωτών θάμνων στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής), μπατόν, καπέλο, γυαλιά ηλίου, νερό (παγούρι 1½ λίτρων).

Χειμώνας: Παπούτσια trekking ή μπότες ορειβασίας, χειμερινός ρουχισμός, αδιάβροχο, μπατόν, νερό (παγούρι 1½ λίτρων).

Κοινοποίηση σε…

Η διαδρομή σε αριθμούς

Μήκος χωματόδρομου: 6,4 χλμ
Διάρκεια (με τα πόδια): 1ω50′ – 2ω00′
Ελάχιστο υψόμετρο: 176μ
Ανώτατο υψόμετρο: 352μ
Συνολικό κέρδος / απώλεια υψομέτρου: +156μ / -307μ
Κλίση: Μέγιστη +43,7 % / -31,0 % Μέση +8,3 % / -8,0 %

Κοινοποίηση σε…

Μετάβαση στο περιεχόμενο